Батерията на Samsung Galaxy S6 ще е с по-малък капацитет, твърди слух

Батерията на Samsung Galaxy S6 ще е с по-малък капацитет, твърди слух
A A+ A++ A

С приближаването на 1 март, когато очакваме представянето на Samsung Galaxy S6, все повече детайли за смартфона се появяват онлайн. Нова информация от родината на компанията подсказва, че устройството може би ще има батерия с по-малък капацитет от тази в предшественика му. Според публикацията батерията ще е 2600 mAh, което е с 200 mAh по-малко от Galaxy S5, но имайте предвид, че това все още е в сферата на слуховете.

Това не означава непременно по-малко време за автономна работа, защото използвания 14-нанометров чипсет консумира по-малко енергия, но пък потребителите едва ли ще приемат лесно подобно намаление, особено в новия флагман. Не е изключено причината за това решение да е свързана с намаляването на дебелината на корпуса. Вече се заговори, че смартфона ще има метална конструкция, а батерията няма да подлежи на смяна от потребителите.

Все пак се очаква устройството да поддържа безжично зареждане, което ще улесни снабдяването с енергия. Към последното насочва и нова публикация в корпоративния блог на Samsung, която е посветена на безжичното зареждане и подкрепата, която компанията осигурява на тази технология. До официалната премиера остават по-малко от 2 седмици и скоро ще разберем каква е истината.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници