Преговарят за изтегляне на оръжието от Донбас

Преговарят за изтегляне на оръжието от Донбас
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въпросът за изпълнение на приетото на минската среща решение за изтегляне на тежкото въоръжение от Донбас може да бъде решен на видеоконференцията на контактната група във вторник, заяви важен за подготовката на конференцията източник, предаде РИА Новости.

Видеоконференцията на контактната група (Киев, ДНР, ЛНР, Русия и ОССЕ) е планирана за вторник сутринта. По думите му „на тези преговори може да бъде решен въпросът за изтеглянето“ на въоръжението.

Междувременно въпреки сключеното примирие сблъсъците между украинската армия и проруските сепаратисти в Донбас продължават. И двете страни в конфликта отказват да започнат изтеглянето на тежкото си въоръжение.

Изстрели се са се чували както в понеделник, така и през нощта срещу вторник около град Дебалцево, както и близо до летището в Донецк.

Лидерите на Германия, Франция, Русия и Украйна продължават да обсъждат по телефона въпроси, свързани с режима на прекратяване на огъня.

Порошенко, Меркел и Оланд проведоха отделни телефонни преговори, на които изразиха безпокойство от продължаващите сражения в района на Дебалцево, отбелязва ТАСС. Те се обявиха за осигуряване на свободен достъп на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в зоната на конфликта.

#оръжие #Донбас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници