Предлагат Ангела Меркел за Нобелова награда за мир

Предлагат Ангела Меркел за Нобелова награда за мир
Ангела Меркел и Франсоа Оланд в Минск. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от Християндемократическия съюз в Бундестага предложиха Ангела Меркел да бъде номинирана за Нобеловата награда за мир, съобщава „Аугсбургер Алгемайн“.

Аргументът за кандидатурата на Ангела Меркел са положителните усилия за разрешаването на кризата в Украйна.

„Меркел и Оланд постигнаха извънредно много в тази насока чрез съвместна работа“, заяви представителят на немско-украинската парламентарна група в Бундестага Карл-Гьорг Велман.

До примирие в Украйна се стигна преди броени дни след 16 -часови преговори между лидерите на Русия Владимир Путин, на Украйна - Петро Порошенко, германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд.

Позицията на Меркел бе, че конфликтът между Русия и Украйна не може да бъде уреден с военни средства. Ангела Меркел бе твърдо против доставки на оръжия на украинската армия.

"Европа иска да изгради сигурност заедно с Русия, а не против нея. Никой няма интерес от ново разделение в Европа. Искаме да изградим сигурност съвместно с Русия. Кризата в Украйна поставя под въпрос съвременния световен ред", заяви по време на Мюнхенската конференция по сигурността германският канцлер.

Прекратяването на огъня в Източна Украйна между силите на Киев и проруските сепаратисти влезе в сила в полунощ украинско време.

#Ангела Меркел #Меркел #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници