Израел: Стига политическа коректност, да обявим тотална война на ислямския терор

Израел: Стига политическа коректност, да обявим тотална война на ислямския терор
Авигдор Либерман. Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Стига политическа коректност, трябва да се обяви тотална война на ислямския терор, заяви израелският министър на външните работи Авигдор Либерман по повод терористичните нападения в Копенхаген.

„Международната общност не трябва да се ограничава с декларации и протести срещу терора. Трябва да се излезе от рамките на политическата коректност и да се обяви тотална война на ислямския тероризъм и на неговите източници“, каза Либерман, цитиран от ТАСС.

Още две въоръжени нападения бяха извършени в датската столица Копенхаген, след атаката в културен център в късния следобед в неделя (14 февруари). Общо жертвите на трите атаки са трима, а петима души са ранени. Един човек беше ранен тежко в главата и почина от раните си в болница. Еврейската общност в Копенхаген идентифицира жертвата като евреин, млад мъж, проверявал идващите в синагогата, за да отбележат ритуала Бар Мицва.

„Серията терористични актове в Копенхаген доказва онова, което ние (в Израел) говорим години наред - Израел и евреите най-напред се сблъскват с терора, тъй като се намират на първа линия на войната срещу терора“, категоричен бе Авигдор Либерман.

#Авигдор Либерман #Либерман #Израел #Копенхаген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници