Dell с нови лаптопи и таблети за учащи

Dell с нови лаптопи и таблети за учащи
A A+ A++ A

Dell пусна нова серия устройства, предназначени за потребители от образователни институции. Chromebook 11 и Latitude 11 Eucation Series са лаптопи, които са устойчиви на външни влияния и имат корпуси, сертифицирани по стандарта MIL-STD 810G. Venue 10 и Venue 10 Pro пък са два таблета, които допълват преносимите компютри и също са с корпуси, предпазени срещу удари, вибрации, натиск и висока температура.

Chromebook 11 е с 11-инчов дисплей с резолюция 1366 х 768 пиксела, който може да се отвори на 180 градуса. Екранът може да бъде и сензорен по избор на потребителя. Компютърът работи с процесор Celeron в комбинация с 2GB RAM и 16GB потребителска памет. Ако оперативната памет ви е малко, можете да си поръчате допълнителна до 4GB. Възможностите за връзка са WiFi и Bluetooth 4.0. Батерията би трябвало да ви стигне за около 10 часа работа. Цената на лаптопа е 250 долара.

Latitude 11 е подобен на Chromebook 11, но работи с Windows. Техническите му характеристики са същите, но цената му е 300 долара, а продажбите на версията без сензорен дисплей започват от 3 март. Тази със сензорен дисплей очакваме през юни. С двата таблета положението е същото − имат еднакви технически възможности, но използват различна операционна система.

Venue 10 е с Android, докато Venue 10 Pro работи с Windows 8. И двете устройства вървят в комплект с док станция с клавиатура, а под корпуса откриваме четириядрен процесор Atom, 2GB RAM и 64GB или повече потребителска памет. Дисплеят е с диагонал 10,1” и може да бъде с HD или full HD резолюция. Моделът с Android обаче разполага и с NFC възможности, на каквито потребителите на Windows 8 не могат да се радват. Продажбите на Dell Venue Pro започват на 3 март при цена от 330 долара и 380 долара с док станцията. Продажбите на Venue 10 стартират през пролетта на неизвестна засега цена.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници