Борисов освобождава ключови зам.-министри

Борисов освобождава ключови зам.-министри
Премиерът Борисов освободи двама зам.-министри. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-министрите на културата Тодор Чобанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов ще бъдат освободени, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

Борисов аргументира решението си с това, че иска „по-голям ритъм на работа“, предаде агенция „Фокус“.

По думите на премиера от един месец му се е наложило да ръководи електронното правителство, а тази задача била възложена на Русинов преди 2 години. Затова и се налагало неговото освобождаване.

Неговия пост ще заеме директорът на Дирекция „Електронно управление“ Валери Борисов.

„Искам до 8–10 месеца да сме готови с електронното правителство“, заяви премиерът.

Новият заместник-министър на културата ще бъде Георги Стоев, който според министъра на културата Вежди Рашидов работи в сферата на паметниците и културата през последните 30 години.

Рашидов обяви, че Тодор Чобанов не е уволнен, а просто преминава на по-важна работа; новата му позиция обаче не беше уточнена. Министърът определи бившия си заместник като „много млад, много перспективен и талантлив човек“.

За втори път зам.-министър на културата в кабинета на Бойко Борисов бива освобождаван, припомня „Фокус“. На 11 декември миналата година Димитър Дерелиев беше освободен от своя пост заради „системна липса на диалог и комуникация“ с организациите в киноиндустрията.

#Бойко Борисов #заместник-министър #Тодор Чобанов #Първан Русинов #министър-председател на България #Георги Стоев #Валери Борисов #електронно управление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"