Ген. Тонев: Конфликтът Украйна - Русия е конфликт между двама братя

Ген. Тонев: Конфликтът Украйна - Русия е конфликт между двама братя
Ген. Стоян Тонев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Този конфликт е между двама братя - Украйна и Русия. В момента и при двете държави го има израза "Аз съм те създал, аз ще те унищожа", заяви бившият шеф на ВМА ген. Стоян Тонев в сутрешния блок на Нова телевизия в събота.

"Репортажите от Украйна показват, че война там има. Оттук-нататък предстоят важни крачки и контрол на тези договорености", коментира примирието в Минск и депутатът от БСП Илияна Йотова.

По мнението на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, тази война е използвана демагогски. Дори у нас е използвана със слуха за мобилизация - той обясни "повиквателните" с обновяване на списъци на военни в България. Той коментира темата за логистичен център на НАТО у нас, като затъмнение в медиите, което предизивиква паника - по думите му, ако това решение е било коментирано в парламента, комисиите, обществен дебат, тогава темата щеше да мине доста по-спокойно.

"Реалността е следната – ние сме член на НАТО и този координационен център е плануван преди 6 години", добави от своя страна ген. Тонев. „На Комисията по сигурност, едно от нещата, които се разискваше е, че даже военният канал и военният вестник не защитиха и не обясниха добре нещата. Повечето медии търсеха „жълтата” новина, а не реалността. Това можеше да бъде обяснено и нямаше да има никакви проблеми”, категоричен бе той в ефира на Нова тв.

"Има реална опасност у нас за война. Хубаво е отсега ние, като общество, да сме готови за това, да настояваме пред ЕС да имаме достатъчно ресурси", категорична е Йотова. 

#Стоян Тонев #Илияна Йотова #Красимир Каракачанов #Украйна #Русия #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници