Евакуация на щаб-квартира на полицията в Бризбейн заради бомба

Евакуация на щаб-квартира на полицията в Бризбейн заради бомба
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Частична евакуация заради бомбена заплаха е била извършена в щаб-квартирата на федералната полиция в австралийския град Бризбейн, щат Куинслнад. Полицейската централа все пак не спряла да работи. Служителите са можели да влизат в сградата само през една врата.

"Получихме телефонно обаждане, в което бе намекнато за опасност от взрив. Започнахме претърсване на сградата с помощта на кучета, обучени в откриването на експлозиви. Провежда се разследване", се казва в съобщение в официалния акаунт на федералната полиция на Австралия в "Туитър".

Вчера (11 февруари) стана ясно, че органите на реда са успели да предотвратят терористичен атентат "непосредствено преди изпълнението" в щата Нов Южен Уелс.

Арестувани са двама мъже. Иззети са мачете, ловен нож, видео и знаме на групировката "Ислямска държава".

Миналата година Австралия бе разтърсена от терористична атака на привържаник на джихадистите. Екстремистът Харон Монис нахълта в кафе в Австралия и 16 часа държа 17 души за заложници. След щурма на елитните австралийски части нападателят бе убит, но загинаха и още двама души.

Нападателят бе самопровъзгласил се за проповедник от "Ислямска държава" иранец, пристигнал е в Австралия през 1996 година като бежанец.


#Австралия #евакуация #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници