Telenor е загубила 146 000 клиента през миналото тримесечие

Telenor е загубила 146 000 клиента през миналото тримесечие
A A+ A++ A

Норвежката компания Telenor публикува резултатите за финансовото си представяне през последното тримесечие на миналата година и те разкриват, че безпрецедентната конкуренция между родните мобилни оператори, на която станахме свидетели, е довела до спад на абонатите със 146 000. Така в края на миналата година общата клиентска база е била 3,9 милиона или с 2,4% по-малко от края на 2013 г. С абонамент са 2,7 милиона клиента (годишен ръст от 0,5%), които са 70% от общата клиентска база.

Става ясно, че 27% от абонатите активно използват услуги за пренос на данни, а увеличението на тези приходи е с 35,1% на годишна база. Печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) за цялата 2014 г. е увеличена с 8,5% на годишна база. Telenor уточнява, че обновяването на мрежата върви по план и то е причина за високите капиталови разходи през тримесечието. До края на миналата година почти 80% от мрежата вече е била подменена, за завършването на процеса се очаква през първата половина на тази година.

Печалбата преди данъци, лихви и амортизации за последното тримесечие се е увеличила с 18,4% на годишна база, което компанията отдава на подобреното управление на разходите. Общите приходи на Telenor за последните три месеца на миналата година отбелязват ръст от 1,4% за година, а при приходите от услуги увеличението е с 4,2%. Средното месечно потребление на абонат през последното тримесечие e на нивото от година по-рано, докато средният приход от абонат (ARPU) за тримесечието е достигнал 11,50 лв., което е ръст с 4,1% на годишна база.

Източник: Telenor

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници