Протест на БСП пред президентството срещу чужди войски у нас

Протест на БСП пред президентството срещу чужди войски у нас
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП организира протест пред президентството срещу разполагането на чужди войски у нас. Недоволството е насочено и срещу санкциите, наложени на Русия. Протестът е под надслов: "С Европа, но никога срещу Русия". Около 500 души се събраха на протеста.

В същото време стана ясно, че се готви подобен протест и във Варна, но в четвъртък ( 13 февруари).

"Смятаме, че точно в този момент БСП има моралното основание да обедини оправданото обществено недоволство и гняв спрямо официалната позиция на държавата и го насочи в организирани масови повсеместни протестни действия срещу разполагането на каквито и да е чужди военни структури на наша територия, в името на българските национални интереси и сигурност.

Ще подкрепим и ще участваме в такива протестни действия, които да накарат правителството да чуе гласа и настроенията на хората. Призоваваме всички националноотговорни политически партии и правителството да заявят своята позиция по въпроса, както направи БСП", се казва в съобщение на „дискусионен клуб "Бъеще" към БСП, разпространено до медиите.

Вчера (9 февруари) стана ясно, че външните министри на 28-те страни-членки на ЕС са одобрили разширяването на "черния списък" за руски граждани и лица от Югоизточна Украйна. Влизането в сила на новите санкциите обаче бе отложено.

#протест #БСП #Русия #санкции #военни бази

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници