Съд забрани на куче да лае

Съд забрани на куче да лае
снимка: Flickr.com
A A+ A++ A

Отдавна не се учудваме на странните забрани, които има по света. В повечето те са повод за усмивка и повишено внимание, когато пътуваме до въпросната страна.

На стопанина на кучето Медо от село Перой, близо до хърватския град Пула, обаче едва ли му е смешно. Оказва се, че неговият домашен любимец е единственото куче в цяла Хърватия, на което му е забранено да лае.

Причина за нетипичното ограничение е жалба на съседка. Жената твърди, че Медо лае непрекъснато и това застрашава здравето й. Съдът в Пула уважил желанието на "пострадалата" от лая жена и наредил на стопанина на Медо, да накара любимеца си да мълчи в нощните часове. Ако кучето се обади и наруши тишината, то глобата ще възлиза на 2800 евро.

Собственикът на четириногото обаче отрича обвиненията: "Той лае нормално, като всяко друго куче. Лае, когато види котка или като непознат влезе на негова територия", каза той.

Според съдебното решение 3-годишният Медо сега седи затворен от 20 ч. до 8 ч. на другия ден и е единственото куче в Хърватия, на което му е забранено да лае.

#забрана #съд #куче #Хърватия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници