Здравната карта ще е готова до лятната ваканция, зарече се Москов

Здравната карта ще е готова до лятната ваканция, зарече се Москов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Петър Москов се зарече, че здравната карта на България, в която ще бъде записано в кой град от какви болници има нужда, ще бъде готова най-късно преди лятната ваканция на 43-тото Народно събрание. Това съобщи това във вторник, по време на дискусия на бранша на тема „Неотложните реформи пред здравеопазването. А сега накъде?".

Москов изтъкна още, че ще бъде изготвена и задължителна карта на спешната помощ, което е ангажимент на държавата. Министърът обърна специално внимание на реформите по отношение на Спешната помощ, като се обяви за промяна на цялата система.

"Със заложените мерки в бюджета на Министерство на здравеопазването има 20% увеличение на заплащанията на служителите в Бърза помощ", похвали се здравният министър и обеща, че финансовият ангажимент на правителството е дългосрочен. 400 нови линейки пък ще успее да купи министерството с европейски пари по Оперативната програма „Региони в растеж", като за тази цел са заделени 157 млн. лева. Кабинетът пък ще закупи със свои пари още 200 нови линейки.

Като задача министър Москов си е поставил и ремонта в центровете за Спешна помощ, като идеята е сегашните места, които се използват само за почивка на лекарите и за смяна на екипите, да бъдат оборудвани и с легла, за да може там пациентите да останат под наблюдение и дори да получат начална диагноза.

#Петър Москов #Спешна помощ #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници