Microsoft и Samsung прекратяват патентните си спорове около Android

Microsoft и Samsung прекратяват патентните си спорове около Android
A A+ A++ A

През миналото лято Microsoft започна съдебно дело срещу Samsung, свързано с лицензионните такси, които корейската компания трябва да й плаща заради Android. Това е по силата на подписаното през 2011 година споразумение между двете компании, а сумата съвсем не е малка – документите по делото разкриха, че през 2013 година Samsung е платила такси на стойност 1 милиард долара.

След купуването на мобилното подразделение на Nokia от Microsoft корейците решиха, че това променя условията по договора и едностранно решиха да не плащат такси, които заради разрастването на бизнеса им със смартфони, със сигурност са станали много повече. Стартираха и арбитражно дело, което да реши дали Microsoft е нарушила условията по договора. През септември шефа на Micrsoft беше на посещение в Южна Корея и се заговори за сближаване между двете компании по казуса.

Междувременно двете компании обявиха, че съдебните спорове между тях са вече в миналото, но точните условия на постигнатото споразумение не бяха обявени. Засега не е ясно дали Samsung ще продължи да плаща на Microsoft за продуктите си с Android и дали сумата не е значително намалена срещу обещанието на корейците да се завърнат в екосистемата на Windows Phone, както подсказваше скорошен слух.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници