Кротък човек плаши с разстрел дежурни медици в Спешна помощ

Кротък човек плаши с разстрел дежурни медици в Спешна помощ
A A+ A++ A

Бурни пререкания и заплахи за употреба на огнестрелно оръжие белязаха дежурството на медиците в благоевградския център за спешна помощ през изминалата нощ. Парадоксът е, че стресовата ситуация създаде кротък според описанието мъж.

Към 0.18 часа било получено повикване на тел. 112 от благоевградския квартал "Изгрев" за припаднала 48-годишна жена. Пратили линейка, но екипът се разминал с личния автомобил на семейството, защото съпругът взел нещата в свои ръце, след като чакал 5-6 минути.

Мъжът, пенсиониран бивш шофьор в ОД МВР-Благоевград, завел съпругата си А.А. с личния си автомобил до болницата, но там се изнервил от започналото подробно оформяне на документацията. Започнал да блъска по стъклото на прозореца на дежурния оператор в координационната централа и крещял, че ако на жена му стане нещо, ще вземе пистолета от дома си и ще ги разстреля.

От трясъка по стъклата излезли и дежурните шофьори на линейки, станала разправия за това колко бързо трябва да се отзовават на повикванията.

Разгневеният съпруг твърдял, че линейката трябва да пристигне в квартал "Изгрев" на 4-ата минута след повикването. Шофьорите се опитали да му обяснят, че системата на тел. 112 е бавна, операторите в София първо разпитват за състоянието на болния, за точния адрес, след което предават сигнала до Регионалните координационни центрове. Едва след което дежурните в тях подават адреса на дежурния екип от шофьор, лекар и медицинска сестра в съответния ЦСМП.

Понеже им отстъпвал по брой и ръст, накрая съпруг се отказал от заплахите и се отдалечил на безопасно разстояние.

Като цяло в медицинския център били изненадани от реакцията на съгражданина си, защото го познавали като кротък човек.

#Спешна помощ #огнестрелно оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници