Миков алармира: България става плацдарм на войната в Украйна

Миков алармира: България става плацдарм на войната в Украйна
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на "БСП - Лява България" Михаил Миков отрече да има или да е имал информация за подслушване на протестиращи по време на кабинета "Орешарски". В сутрешния блок на Нова телевизия във вторник той бе на мнение, че не е имало и намерение да се подслушват демонстрантите, когато червените бяха на власт през 2013-та година. В това отношение той заяви, че е спокоен, но по отношение на тема номер 1 в света - Украйна, буди безпокойство.

"В момента върви война в Украйна. Възможно е България да бъде превърната в плацдарм и в това отношение българската власт е длъжник, президентът би трябвало да предупреди българите, че се готвят подготовки за война у нас", акцентира на по-сериозния проблем у нас левият лидер.

Той уточни, че няма яснота какво означава няколко десетки танка или няколко десетки самолета, които да се разполагат у нас и каква ще е ролята на България в украинския конфликт.

"Аз смятам, че България трябва да се интересува от съдбата на българските граждани в Украйна. Трябва да се създаде специална комисия за тях, особено в такива райони, в които има война", категоричен бе Миков.

Той предупреди, че е възможно България да бъде въвлечена във война с Русия.

По отношение развитието на БСП, той е на мнение, че има какво да се направи в партията - първо подмладяване на всички равнища, промяна на организационно ниво. "Младите хора виждат в лявата политика на БСП шанс и път за развитие на България", убеден е Михаил Миков.

"Няма да сме радикални, но ще бъдем последователни", обеща още червеният лидер.

По думите му лявата партия във властта - АБВ са непоследователни в политиката си.

Що се отнася до целувката с ДПС на Орлов мост, Миков е на мнение, че на няколко пъти вече имат разминаване в политиката с партията на Местан - дори за пенсионната реформа. 

#Михаил Миков #БСП #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници