5-часови преговори между Путин, Оланд и Меркел, утре се включва и Порошенко

5-часови преговори между Путин, Оланд и Меркел, утре се включва и Порошенко
Тримата лидери на срещана в Кремъл
A A+ A++ A

Близо пет часа продължи в Кремъл срещата между Владимир Путин, Франсоа Оланд и Ангела Меркел. След първия час и половина от преговорите, които тримата лидери водиха на четири очи, без участието на помощници, те излязоха пред журналисти. Не направиха никакви изявления, само позволиха на фоторепортерите да ги заснемат. След това те се оттеглиха, за да продължават диалога.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи преговорите за разрешаването на кризата в Украйна като конструктивни и съдържателни.

Равносметката от резултатите на преговорите в Киев и Москва ще бъдат направени утре, неделя, в телефонен разговор в "нормандски формат" с участието и на украинския президент Петро Порошенко, съобщи Песков. Той уточни, че става въпрос за подготовката на документ по изпълнението на Минските договорености.

Оланд и Меркел преговарят с Путин по договореност, постигната вчера с Петро Порошенко, обяви по-рано днес помощничката на американския президент по въпросите на националната сигурност Сюзън Райс в реч в института "Брукингс", който се намира в столицата Вашингтон.

#Кремъл #Ангела Меркел #Франсоа Оланд #Владимир Путин #Москва #преговори #Меркел #Оланд #Путин #Петро Порошенко #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници