Последните наводнения нанесоха щети за 13-14 млн. лева на пътищата

Последните наводнения нанесоха щети за 13-14 млн. лева на пътищата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Последните наводнения са нанесли щети на пътищата за 13-14 милиона лева. Това стана ясно от думите на инженер Георги Златев от Пътната агенция в ефира на БНР.

Той обясни още, че 80 процента от областните пътни управления са подали информация за нанесените поражения. Очаква се това да направят и управленията в Бургас, Добрич, Варна и Шумен, след като се оттекат водите, залели пътищата в тези райони.

Агенцията ще иска от държавата допълнителни суми за ремонти на повредени от бедствията пътни участъци.

„В нашия бюджет е заложено едно перо, което е именно за целево финансиране на подобни аварийно-възстановителни работи. То не би могло да поеме подобни мащабни ремонти, така че за останалата част от средствата ще се опитаме да получим съдействие и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане“, посочи инж. Златев.

В същото време стана ясно, че в дейности по отстраняване на последиците от наводнения ще се включат трайно безработни лица. Кметовете ще плащат половината от минималната работна заплата за този вид труд, за 4-часов работен ден, а средствата ще бъдат осигурени от държавата чрез Националния план за действие по заетостта, допълва "Дарик".

Мярката е част от най-новата програма за трайно безработни лица, която предвижда обучение и заетост за 850 безработни, като за по-голямата част от тях ще се търси работа в частния сектор.

#наводнения #пътища #щети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници