„Алиса в страната на чудесата” и „Тейт” в Minecraft

„Алиса в страната на чудесата” и „Тейт” в Minecraft
A A+ A++ A

Запален фен възпроизведе света на „Алиса в страната на чудесата” на Луис Карол във видеоиграта Minecraft, съобщи сайтът Kotaku.

Minecraft е видео игра, която позволява на играчите да строят конструкции от текстури на кубчета в 3D свят. В Minecraft играчът има свободата да избира как да играе, като основните му цели са да оцелее след атаките на чудовища и да си построи подслон. Основата на играта се върти около създаването на конструкции. Светът, който заобикаля играча, е направен от кубчета, които представляват различни материали като пръст, камък, руда, дърво. В произволно генерирания свят можете да разрушавате абсолютно всичко и да го превръщате в блокчета, с които да строите каквото ви дойде на ум, за целта трябва да експериментирате с комбинациите от материали.

Създаването на копия на реални или измислени образи, предмети и същества е много популярно занимание в Minecraft. По поръчка на британската галерия „Тейт” в играта ще бъдат възпроизведени редица картини от прочути художници. Представители на службата за териториално разпределение на Дания пък поръчаха в Minecraft да бъде пренесена цяла Дания. Преди това за играта направиха карта на Великобритания.

Алфа версията на Minecraft е пусната за първи път на 17 май 2009 г., а бета версията - на 20 декември 2010 г. Официалните версии за iOS и Android излизат на 18 ноември 2011 г.

#игра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници