Създават интерактивен документ за иновациите в българския бизнес

Създават интерактивен документ за иновациите в българския бизнес
Томислав Дончев Снимка: XAPT Solutions
A A+ A++ A

Бизнес компании и организации в България създават общ интерактивен документ, наречен „Мястото на иновациите в българския бизнес“.

Документът ще съдържа анализи, проучвания, данни, проблеми и търсене на общи решения за преодоляването им. Около това решение се обединиха участниците в дискусията по време на форума "Фабрика за иновации: Възможности и тенденции пред българския бизнес. Опции за финансиране, европейски фондове", организиран от XAPT Solutions.

В документа ще бъдат включени и данни за възможностите за финансиране на иновациите, предлагани от европейските структурни и инвестиционни фондове, както и практически примери за реализирани иновации.

Според вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, който беше официален гост на форума, основният проблем при иновациите не е липсата на средства. Може би ни липсва увереност, самочувствие и добра организация, посочи той. Дончев акцентира върху факта, че иновациите като цяло представляват промяна, излизаща извън рамките на обичайното, от каквато промяна отчаяно се нуждае цялата българска икономика.

Вицепремиерът добави, че за развитие на иновациите е необходимо създаването на „хранителна среда“, която да поддържа иновационния процес.

#Томислав Дончев #Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници