Кутев: Правителствата на България трябва да защитават интересите ни, дори когато са в разрез с европейските

Кутев: Правителствата на България трябва да защитават интересите ни, дори когато са в разрез с европейските
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Всяко управление на БСП е било социално. Няма друга партия в България, която да обръща внимание на социалните въпроси. Дори по времето на Жан Виденов БСП е била социална партия. Това заяви Антон Кутев в ефира на Би Ти Ви.

Кутев заяви, че не му липсва мястото на депутат. Той обаче изрази мнение, че всички правителствата на България трябва да защитават интересите на българските гражданите, дори когато те са в разрез с европейските.

„Трябва да позволим на българските гражданите да се пенсионират по-рано, за да не се окаже в един момент, че продължителността на живот в България е по-малка, отколкото възрастта за пенсиониране“, посочи Кутев.

По думите му в момента премиерът Бойко Борисов се опита да върне „старите номера“, но възможностите на ГЕРБ сега са по-малки.

Кутев изрази мнение, че БСП няма да направи коалиция с АБВ. „Не мисля, че това е възможно. Те направиха много отстъпки, но не виждам социални промени от това, което прави АБВ“, смята Кутев.

Той коментира и президента на ПЕС. По думите му, той има други задачи, отколкото да задава духа на БСП. А що се отнася до младите евродепутати - те трябва да задават въпроси.

„Момчил Нейков е много активен“, посочи Кутев.

#Антон Кутев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници