Новите наводнения нанесоха щети за над 10 млн. лева

Новите наводнения нанесоха щети за над 10 млн. лева
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новите наводнения, сполетели страната ни ще ни струват милиони.
„Само от вчерашния ден по ориентировъчни данни щетите нанесени на пътната инфраструктура са за около 10 милиона лева. Това заяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, съобщава Нова телевизия.
Той уточни, че заради пороите вчера (1 февруари) масово са се активизирали свличания, прелели са много реки и много пътища са бяха затворени. „На много места в страната са разрушени подпорни стени, мостове“, каза още шефът на пътната агенция.

Обстановката в страната продължава да е усложнена и днес. Запазва се бедственото положение в Смолян и части от Бургас. Обявено е бедствие и в Тополовград.

В община Дългопол се следи нивото на река Камчия. От 22 час снощи досега се наблюдава намаляване на нейното ниво. Където се наложи се извърши евакуация на хора

След падналите валежи от близо 60 литра на кв. метър вчера, река Харманлийска задържа и тази сутрин критичното си ниво от 5,20 метра. В самия град Харманли са наводнени приземни етажи в квартал "Тракия".

В сила остава бедственото положение в няколко общини във Варненска област. Обстановката в пострадалите от наводнението общини Аврен, Аксаково, Дългопол и четири села в община Провадия, се нормализира. 15 души, които снощи бяха евакуирани от къщи край реката в село Дъбравене, община Аврен, са още в училището, но и там е спаднало нивото на водата.

Нивото на река Камчия е понижено с 15-20 сантиметра, съобщиха от община Дългопол, където първи обявиха бедствено положение. В село Бозвелийско, община Провадия, което беше откъснато от света от наводнението, водата също се оттича. Няма бедстващи хора никъде, съобщиха от Кризисния щаб в Областната администрация.

В Добричко обстановката бавно се нормализира. В 9 села остава в сила бедственото положение. 7 семейства бяха евакуирани. От бедствието отново са засегнати 24-та детска градина и Диагностично консултативен център -2, които бяха наводнени през юни миналата година.

#щети #наводнения #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници