Бедствено положение обявиха и в Тополовград

Бедствено положение обявиха и в Тополовград
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България продължава да бедства заради наводненията. Вчера (1 февруари) бе обявено бедствено положение в Смолян и части от Бургас също бедстваха. Късно снощи е обявено бедствено положение и в община Тополовград. Водите на река Тунджа са излезли от коритото й и са залели дворове и долните етажи на къщи. През нощта река Синаповска е засегнала мост до село Устрем. Също засегнати в община Тополовград са селата Синапово, Чукарево и Княжево, съобщава БНР.

Частично бедствено положение е обявено в област Добрич. Тежка е ситуацията в Провадия и Дългопол. Областният управител на Провадия даде разрешение за умишлено скъсване на дигите на два язовира в общината, защото е имало непосредствена опасност за населените места.

Река Харманлийска задържа критичното си ниво от 5,20 метра, след като вчера паднаха валежи от близо  60 литра на кв. Метър. В Харманли са наводнени приземни етажи в квартал "Тракия". Все пак няма бедстващи хора в района.

Затворен за движение е пътят Девин-Михалково-Кричим заради свличане на две места на голямо количество земна маса и дървета.

Екип от водолази на пожарната днес започва издирване на телата в язовир "Цанков камък" на удавилото се семейство след падане в реката в Девин.

През цялата нощ специализирани екипи дежуриха на критичните места покрай реките в Смолянско.
Според директорът на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян Красимир Шотаров, нощта е преминала спокойно.

#наводнения #бедствено положение #Тополовград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници