Путин е сред първите световни лидери поздравили Ципрас

Путин е сред първите световни лидери поздравили Ципрас
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин бе сред първите световни лидери, които поздравиха лидера на "Коалиция на силите на радикалната левица," - СИРИЗА Алексис Ципрас. В неделя партията на Ципрас победи на парламентарните избори в Гърция.

"Путин изрази увереност, че Русия и Гърция ще продължават да градят конструктивно сътрудничество във всички области и ще се подкрепят взаймно при разрешаването на неотложни европейски и глобални проблеми,", съобщиха от Кремъл.

Руският президент пожела на Ципрас успех в поемането на отговорността за държавните дела в настоящите трудни условия.

В неделя гърците избраха СИРИЗА в отговор на загубата на финансовия суверенитет на страната им. Радикалната партия обещава преразглеждане на условията по гръцкия дълг. Резултатите от изборите в Гърция може да намерят отражение в страни като Италия, Испания и Португалия, където неприязънта към бюджетните ограничения също нараства, се казва в коментар на „Айриш индипендънт“.

"Победата на СИРИЗА на изборите в Гърция е подобна на земетресение, тя предизвиква голям отзвук в Европа. Ако една малка страна като Гърция се опълчи на заемодателите, посланието към испанците, португалците и италианците ще бъде, че те могат да направят същото”, коментира професорът от Лондонския университет Костас Дузинас.

#СИРИЗА #Алексис Ципрас #Ципрас #Владимир Путин #Путин #Гърция #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници