Синовете на Мубарак бяха пуснати от затвора

Синовете на Мубарак бяха пуснати от затвора
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Алаа и Гамал Мубарак в петък бяха освободени от затвора, но все пак предстои преразглеждане на делото срещу тях за взимане на подкупи. Двамата синове на бившия египетски президент Хосни Мубарак стояха зад решетките максимално разрешения срок за арест при досъдебно производство, съобщи на своята страница в интернет в. "Ал Ахрам".

Припомняме, че през ноември апелативен съд уважи обжалването на доживотна присъда по обвинение срещу Мубарак за убийство на манифестанти, но той остана във военния затвор в Кайро заради съдебния процес за корупция. Адвокатът на бившия президент Фарид ал Деб заяви, че неговият клиент трябва да бъде освободен, след като е излежал присъдата от 3 години затвор, но съдбата му не е ясна, след като ще има нов процес за корупция.

Алаа и Гамал бяха осъдени на по четири години затвор. Обвиненията срещу тях включваха и присвояване на 16 млн. долара предвидени за поддържане на президентските дворци. Преразглеждането на делото срещу Мубарак и синовете му бе постановено този месец и техният адвокат Фарид ал-Дийб каза тогава, че старият Мубарак, който лежи във военна болница, също ще бъде свободен човек. Но според държавните медии засега няма заповед за освобождаването на бившия президент и няма признаци, че 86-годишният Хосни Мубарак ще напусне болницата.

По информацията на "Ал Ахрам" Алаа /54/ и Гамал /51/ бяха транспортирани преди освобождаването им от затвора до полицейски участък в северните райони на Кайро. И двамата ще бъдат съдени по обвинения за манипулиране на стоковия пазар.

#Мубарак #Египет #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници