Колко ще струва основното образование да е до 10-ти клас?

Колко ще струва основното образование да е до 10-ти клас?
Снимка: dobrichnewsagency.com
A A+ A++ A

Заместник-председателят на бюджетната комисия и член на социалната комисия в парламента Димитър Танев от РБ поиска от образователното министерство финансови разчети колко ще струва на държавата основното образование да е до 10-ти клас и колко ще плаща държавата на частните училища.

Танев поиска от Министерството на образованието да представи конкретни финансови разчети за прилагането на мерките, залегнали в новия Закон за училищното образование. Той заяви, че подкрепя законопроекта, но държи да се представят финансовите разчети.

„Според предложението на ГЕРБ въвеждането на новата образователна структура предвижда основното образование да се завършва в 10-ти клас, а не в 8-ми, както е по настоящия закон. Това изисква разчет на броя ученици, които ще се обхванат допълнително, до 10-ти клас, и колко би струвало това на бюджета“, обясни Танев пред журналисти в парламента.

Депутатът уточни, че Реформаторският блок държи разчетите да се представят от МОН преди второто четене на закона в бюджетната комисия.

#Димитър Танев #Танев #образование #Реформаторския блок #РБ #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници