Плевнелиев: Битката с корупцията е за гражданите, не само за Европа

Плевнелиев: Битката с корупцията е за гражданите, не само за Европа
Росен Плевнелиев изрази надежда, че България ще бъде оценена справедливо за постигнатото до момента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Осъществяването на съдебната реформа и противодействието на организираната престъпност и корупцията не са просто европейски ангажимент на българските институции, а отразяват очакването на българските граждани за справедливост, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава се срещна в петък с генералния секретар на Европейската комисия Катрин Дей, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

В срещата участва и вицепрезидентът Маргарита Попова. По време на срещата бяха обсъдени прогреса на съдебната реформа у нас, както и приоритетите на България в контекста на стратегията „Европа 2020".

„Съдържанието на Юлския доклад за постигнатия напредък в съдебната реформа не е предрешено и само от България зависи какво ще бъде то", заяви генералният секретар Катрин Дей.

Тя подчерта, че България трябва да докаже необратимостта на извършените до момента реформи и изрази очакването на Европейската комисия за прозрачност при предстоящите назначения в съдебната система.

Държавният глава и вицепрезидентът Попова подчертаха пред Катрин Дей, че въвеждането на Механизма за сътрудничество и оценка през 2006 година е оказало позитивно влияние за ускоряване на реформите в съдебната система.

Росен Плевнелиев изрази надежда, че България ще бъде оценена справедливо за постигнатото до момента.

По време на срещата президентът Росен Плевнелиев очерта приоритетите на България, които ще залегнат в националната програма за развитие до 2020 година.

#Росен Плевнелиев #президент #Европейската комисия #Катрин Дей #Маргарита Попова #вицепрезидент #България #Европа 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите