40-годишна поетеса доказва в съда девствеността си

40-годишна поетеса доказва в съда девствеността си
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

40-годишна поетеса доказва в съда девствеността си. Повод за безпрецедентното дело са думи на неин колега-поет, който публично се усъмнил в девствеността й, съобщава Нова телевизия.

По време на литературна сбирка Николай Славов реагирал остро заради прекалено дългото изказване на Албена Хинкова.  Той се обърнал към нея с думите “Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение!“

Жената приела това като обида за накърнената си чест и достойнство и решила да отмъсти на колегата си. Тя си извадила удостоверение от Съдебна медицина, че е девствена и завела дело срещу него за обида. Съди го за 3000 лева.

Двамата поети се срещат в съда вече четвърти път. Макар че мъжът е изявил готовност да се извини, жената не желае да чуе нито за помирение, нито за спогодба.

Колеги на Албена и Николай присъстват на заседанията на съда, за да защитят една от страните.
Албена Хинкова бе едно от лицата на протестите срещу правителството на Орешарски. В съда дойде един от водачите на протестите в Пловдив - бившият ексдепутат Христо Марков. Той обаче обвини поетесата с думите, че е "луда”.

За някои от членовете на литературния клуб пък Николай бил заплаха за жените. Други пловдивски поети пък заподозряха в скандала трепети на несбъдната любов.

#поетеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници