Украинските власти нарекоха стрелбата в Донецк "терористичен акт"

Украинските власти нарекоха стрелбата в Донецк "терористичен акт"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинският външен министър Павло Климкин нарече обстрела срещу спирка на градския транспорт в Донецк "терористичен акт", пишат руски медии. В своя блог той пише, че трагедията в Донецк е обща мъка на украинците, и че Русия трябва да спре терористите. По последни данни вследствие на атаката от тази сутрин са загинали петнадесет души, а други 12 са ранени. 

Силите за сигурност в Донецк вече са задържали няколко човека, за които се смята, че са извършили обстрела срещу спирка на градския транспорт в четвъртък.

По-рано бе съобщено, че украинските войски са напуснали новия терминал на летището в град Донецк, където бяха основните позиции, от които армията се сражаваше с проруските сепаратистки сили. „Заради стрелбата от всички страни през изминалата нощ беше решено да напуснем новия терминал”, заяви военният говорител Владислав Селезньов. Той уточни, че сраженията в района на летището продължават. 

В същото време представител на наблюдателната мисия на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа е заявил, че патрул на мисията се е отправил към мястото на инцидента в Донецк.

Припомняме, че инцидентът стана само часове, след като външните министри на "нормандската четворка" призоваха на срещата си в Берлин към спиране на огъня и възобновяване на преговорите. Четворката включва Русия, Украйна и посредниците на Германия и Франция.

#Украйна #Донецк #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници