Все повече депутати подкрепят страдащите от хепатит С българи

Все повече депутати подкрепят страдащите от хепатит С българи
A A+ A++ A

Все повече депутати подкрепят страдащите от хепатит С българи, след като сдруженията за борба с болестта - „Хепасист“ и „ХепАктив“, изпратиха имейли и писма до всички депутати и министри да споделят на личния си профил във Фейсбук поста „Аз съм съпричастен към хората, страдащи от хепатит С“.

Председателят на парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази подкрепата си със значката „Аз съм съпричастен“. Той се надява личния пример, който дава, да предизвика и останалите народни представители, членове и симпатизанти от всички политически партии да се включат в инициативата.

По думите му всички представители на партията също застават зад каузата. Според Цветанов изключително важно е гражданите да бъдат по-информирани за рисковете, които носи хепатит C, за да бъдат по-предпазливи към собственото си здраве и здравето на близките си.

Председателят на МГЕРБ и народен представител Георг Георгиев (на снимката долу) също показа съпричастност към  кампанията със значката „Аз съм съпричастен“. Той изказа притеснението си от факта, че според данните в момента повече от 90% от заразените не знаят, че са носители на вируса и не се лекуват.

Лидерът на младежката организация на ГЕРБ призова всички граждани, най-вече - младите хора, да проявяват повече интерес към такива сериозни заболявания и да подпомагат повишаването на информираността на обществото по проблема.

Женската организация на ВМРО също подкрепя благородната кампания. Ето какво написа в профила си във Фейсбук д-р Султанка Петрова, член на ВМРО и народен представител.:

 В кампанията се включи и народния представител от ДПС - Станислав Анастасов (на снимката долу).  



 

#ГЕРБ #Цветан Цветанов #депутати #министър #кампания #хепатит С #Хепатит #здраве #здравеопазване #Станислав Анастасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници