И Добрев с фалшиви дипломи? МИЕТ отрича

И Добрев с фалшиви дипломи? МИЕТ отрича
В четвъртък бе разпространена информация, че Делян Добрев не присъства в регистрите на университета, в който твърди, че е учил в САЩ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В медиите се появи информация, че дипломите за завършено образование на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев са фалшиви, като икономическото ведомство отрече тези твърдения.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) отрече появилите се в медиите информации, че дипломите на министъра на икономиката Делян Добрев са фалшиви.

Става дума за публикации в медиите за съмнения в истинността на образованието на Добрев, появили се в четвъртък. В прессъобщение до медиите МИЕТ заяви, че „подобни твърдения категорично не отговарят на истината“.

Министър Добрев е завършил специалност „Икономика“, степен бакалавър, в Уеслеански университет - Мидълтаун, Кънектикът (2002 г.).

Освен това министър Добрев притежава магистърска степен по „Маркетинг“ от Университета за национално и световно стопанство, София, припомнят от министерството.

В писмото до медиите са прикачени сканирани дипломите за висше образование на министър Делян Добрев за бакалавър и за магистър, както и тази от САЩ.

В четвъртък бе разпространена информация, че Делян Добрев не присъства в регистрите на университета, в който твърди, че е учил в САЩ, припомня Дарик.

Новината дойде след като миналия месец германските власти потвърдиха, че дипломата за висше образование на Калина Илиева е фалшива. Илиева беше шеф на Държавен фонд „Земеделие“.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #МИЕТ #дипломи #САЩ #Университета за национално и световно стопанство #Кънектикът #София #висше образование #Калина Илиева #Държавен фонд „Земеделие"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници