Украйна твърди, че руски войски са нахлули в страната

Украйна твърди, че руски войски са нахлули в страната
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украйна твърди, че руски войници и оръжие са влезли в страната. Съобщението бе направено от украинския премиер Арсений Яценюк, предаде Си Ен Ен.

“Танковете, зенитноракетните системи и радиоелектронните разузнавателни системи не се продават по уличните пазари в Донецк, тях ги имат само руснаците”, казал той. Според украинските спецслужби имало данни, че 600-700 руски военни са минали границата в Луганска област“, заяви Яценюк.

Говорител на Службата за антитерористични операции на Украйна съобщи на брифинг в Киев, че продължават ожесточените в района на 29-ти и 31-ви на контролно-пропускателни пунктове до Бахмутската магистрала, предаде УНИАН.

Той увери, че силите на армията ще спрат настъплението на руските войски между Земигоре и Славяносербск.

"Противно на всички споразумения украински военни части бяха нападнати в зоната на север от редовни военни части на въоръжените сили на Руската федерация", заяви говорителят.

Русия е струпала на украинската граница три тактически мотострелкови отряда и артилерия, съобщава „Украинская правда“.

Изявлението идва на фона на съобщение от понеделник, че представители на сухопътните войски на САЩ ще посетят Украйна, за да направят оценка на ситуацията в източната част на стараната и да обсъдят начини за подпомагане на въоръжените сили на Киев.

Русия отказа да коментира информацията, че нейни войски са навлезли на украинска територия.

#Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници