Художник застава начело на "Шарли ебдо"

Художник застава начело на "Шарли ебдо"
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Френското сатирично издание "Шарли ебдо" скоро ще бъде с нов директор и нов главен редактор. Новият директор на седмичника, станал трагично известен по цял свят заради терористичната атака в редакцията му преди две седмици, е 48-годишният художник Лоран Сурисо. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на информация от журналисти от изданието.

Той работи в „Шарли ебдо" под псевдонима Рис, а по време на терористичната атака в редакцията на списанието е бил ранен. Във вторник 48-годишният Сурисо ще бъде изписан от парижката болница, където е настанен за лечение заради куршум в рамото.

По-рано Лоран Сурисо е ръководел списанието заедно с главния редактор Стефан Шарбоние, познат като Шарб, който бе убит при атаката на 7 януари. Рис е в редакционния съвет от 2009 г. Главен редактор на „Шарли ебдо" става Жерар Биар.

Според информацията, идваща от журналистите, следващият брой на сатиричното списание ще бъде пуснат след две седмици. През цялото това време ще продължи продажбата на текущия брой, който достигна тираж от 7 млн. броя.

#Шарли ебдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници