Във Виена задържаха руски мафиот с български паспорт

Във Виена задържаха руски мафиот с български паспорт
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Предполагаем лидер на „изключително брутална" руска организирана престъпна група бе задържан във Виена. 43-годишният Аслан Гагиев е бил издирван за поредица от убийства в Северен Кавказ, съобщават властите, цитирани от АФП. 

Според сведенията, той е разстрелял шестима души, а други трима е ранил сериозно в периода 2012-2013 година. Освен това е използвал фалшив български паспорт.

Мафиотът е избягал в чужбина през 2013 година. Интерпол миналия декември е информирал австрийските власти, че той може да живее там. Това накарало местната полиция да извърши разследване. Гагиев бил напълно изненадан, когато бил арестуван и не се е противопоставил. Той ще бъде екстрадиран в Русия, информират още австрийските власти.

Водената от него група е извършила множество убийства на държавни служители, водещи полицаи и техните семейства в Северна Осетия. Тя е започнала дейността си от 2008 г., информира австрийската федерална полиция.

Сред предполагаемите жертви са заместник на вицепрезидента на руската република, зам.-прокурор, кмет и началник на полицията.

#полиция #Виена #Аслан Гагиев #Интерпол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници