Тежки боеве в Йемен, посолствата затвориха

Тежки боеве в Йемен, посолствата затвориха
Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Йеменски армейски части влязоха в остри сблъсъци с бойци от шиитското движение "Ансар Аллах" в столицата Сана. Заради ожесточените боеве държавните институции и посолствата спряха работа, предаде Ал Арабия.

В резултат на сблъсъците е убит един човек, ранени са други девет.

По-рано, държавната телевизия съобщи, че ожесточените престрелки с автомати и гранатомети, са спели е постигнато примирие. Въпреки това по-късно се появи информация, че кортежът на премиера Халид Махфуз Бахаха, е бил обстрелян. При атаката никой не е пострадал.

Министърът на информацията Халед Баджунейд съобщи, че бунтовниците са превзели сградата на държавната информационна агенция САБА и сателитния канал. Подробности за тези събития са все още неизвестни. Баджунейд коментира, че тези незаконни действия са "стъпка по пътя към революция."

През последните няколко дни, напрежението между централното правителство и шиитското движение отново ескалира. Миналата събота в столицата неизвестен отвлече главата на администрацията на президента Ахмед Ауад бин Мубарак. Предполага се, че това е дело на шиитските бунтовници.

#Йемен #Сана #бунтовници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници