Украйна помоли ЕС да не отменя санкциите срещу Русия

Украйна помоли ЕС да не отменя санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Киев призова Европейския съюз да не отменя наложените санкции срещу Русия, предаде Интерфакс. 

„Този път не може да имаме никакви илюзии, че нормализирането на ситуацията в Украйна чрез конструктивен диалог с Русия е възможно”, се казва в документ, разпространен от украински представители сред външните министри на ЕС.

Отношенията между Европейския съюз (ЕС) и Русия ще бъдат основната тема на заседанието на съвета на външните министри, което ще се проведе в понеделник в Брюксел. Пристигайки на заседанието на Съвета на външните министри ръководителката на дипломацията на ЕС Федерика Могерини обяви, че ръководителите на външните министерства на двадесет и осемте страни-членове на Европейския съюз няма да вземат никакви решения относно санкциите срещу Русия.

По думите на Могерини темите, които ще бъдат обсъдени днес, ще засегнат не помощта за Украйна или отмяната на санкциите срещу Русия, а по-скоро дискусията ще бъде подготовка за дебатите, които трябва да се проведат през март 2015 година.

Първите дипломати ще обсъдят и борбата срещу тероризма. След атентатите във Франция и осуетените терористични актове в Белгия министрите ще разискват необходимостта от това да бъдат подсилени мерките за сигурност и за минимализиране на рисковете от тероризъм.



#Русия #санкции #Федерика Могерини #ЕС #Съвет #външни #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници