Украйна предлага на Русия график за прекратяване на бойните действия

Украйна предлага на Русия график за прекратяване на бойните действия
Донецк, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Украйна е предложила на Русия да подпише график за незабавно прилагане на Минското споразумение за примирие в Донбас, съобщи украинското външно министерство.

"Началото на неотклонно изпълняване на този документ ще създаде необходимите условия за провеждане на консултации в близко бъдеще на контактната група, на срещите на министрите на външните работи на Украйна, Франция, Германия и Русия, а по-нататък - на срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в Астана", се казва в изявлението, публикувано на сайта на украинското МВнР.

Това се случва ден след като от администрацията на руския президент Владимир Путин обвиниха Киев, че е отхвърлил план за изтегляне на тежката артилерия от демаркационната линия. От Киев отговарят, че графикът за прекратяване на бойните действия е бил готов още миналия ноември, но руската страна е оттеглила подписа си.

Размяната на призиви и упреци между украинската и руската страна идва на фона на най-ожесточените боеве за последните седмици, коментира БНР. Сепаратистите отрекоха твърденията, че украинската армия си е върнала контрола над донецкото летище.

Руските информационни агенции цитират украинския външен министър Павло Климкин, който не вижда смисъл от продължаване на консултациите с външните министри на Русия, Франция и Германия, насрочени за тази сряда.

 

#Путин #бойни действия #Русия #Украйна #Донбас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници