Крисия, Хасан и Ибрахим - причината да имаме покана за домакинство на Детската Евровизия

Крисия, Хасан и Ибрахим - причината да имаме покана за домакинство на Детската Евровизия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим на Детската Ервовизия 2014 в Малта, страната ни за първи път  има уникалния шанс да бъде домакин на Детската Евровизия.

Българската национална телевизия получи официална покана от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), да организира един от най-престижните песенни конкурси през 2015 година.

„Това е уникален шанс за БНТ и за България - да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен“, коментира новината генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на Детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 година в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара – през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

БНТ ще направи всичко възможно да реализира Детската Евровизия у нас.

Трите талантливи български деца - Крисия, Хасан и Ибрахим завоюваха най-големия успех за страната ни, спечелвайки второто място на Детската Евровизия 2014 в Малта със 147 точки и подкрепата на журналисти и зрители от целия свят.

#покана #Ибрахим #Хасан #Крисия #Детска евровизия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай