Дончева: Последните убийства нямат подчерк от мутренските времена

Дончева: Последните убийства нямат подчерк от мутренските времена
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Последните убийства, който станаха в страната ни в рамките на седмица нямат подчерка на престъпленията от мутренските времена. Това стана ясно от думите на Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“.

„Когато бяха мутренските времена, се стреляха мутри срещу мутри. Последните случаи не могат да бъдат квалифицирани по този начин. По-скоро те приличат на убийства заради някакъв вид неизпълнени обещания“, уточни Дончева в ефира на Би Ти Ви.

По думите й при последните убийства сме свидетели на жестокостта, акумулирането на злоба при извършването на покушението. „Когато не можеш да получиш справедливост по законен начин, търсиш незаконен. Ето затова съдебната реформа трябва да се случи, трябва да биде извадена като приоритет. При убийството на ММА боеца е друго. Той има заложна къща и т.н. Лихварите дават пари срещу безбожна сума и после си ги търсят”, уточни Дончева.

Според нея обаче много малко правителства досега са изваждали на преден план съдебната реформа. Тази реформа е много трудоемко и много продължително начинание. Случаят "Белведере" е частен случай. Там става въпрос за кражба на фирма“, смята тя.

Тя посочи още, че или в България ще има държава, или няма да има. „Тази държава ще бъде на всички. Част от нея е съдебната система. ДПС може да бъде лесно изолирана. Общината в Пазарджик се ръководи от Пеевски, знаем го. Знаем и как пиарката в Пазарджик е натискала общинските съветници за решения. Трябва да е ясно, че съдебната реформа трябва да се състои. Хората са оставили на трима души, да я направят. Защото чакат избор на някакъв шеф. Или прехвърляме една номенклатура от ВСС в инспектора и обратно. Защо?, анализира Дончева.

Тя коментира и връщането на Петко Сертов. „Българските служби знаеха къде е Петко Сертов. Не знам защо Радулов се бъзика така с тях. Българските служби не бяха длъжни да го доведат. Аз още като ме поканихте ви казах, че това е битов скандал, защо жена му го е направила обществено достояние и защо главният секретар го е пратил на Интерпол аз не знам“, завърши тя.

#Татяна Дончева #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници