Юлий Абаджиев: Мерките за сигурност са завишени, за да не влезе страната ни в новините

Юлий Абаджиев: Мерките за сигурност са завишени, за да не влезе страната ни в новините
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Естествено, че мерките за сигурност трябва да бъдат завишени. Това е свързано с визитата на високопоставени лица. Това заяви ген.-полк. Юлий Абаджиев, председател на Съюза на българските командоси, по повод въведените забрани и ограничения заради посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери.

„Всичко, което се прави е за безопасноста на хората. Автомобилите им са бронирани, така че мерките са малко преекспонирани“, добави Абаджиев.

Той обаче коментира, че предприетите мерки се различават при различните визити и даде за пример факта, че при едно от предишните посешения е било наредено да бъдат свалени щиковете на гвардейците. „Това е недоверие към гвардейската част, която охранява България“, коментира експертът.

По думите му обаче е нормално сега органите на реда да са вдигнати накрак и заради терористичните атаки във Франция от последните дни. „Всичко се прави,за да не влезе страната ни в новините“, посочи Абаджиев.

Той уточни, че не е прецедент маршрутът на делегацията да се пази в тайна.

В същото време обаче Николай Радулов коментира, че за да се предприемат дадени забрани и мерки, трябва да се осигури удобство на хората, за да ги спазят.

„След като е дадено разпореждане хората да си поместят колите трябва да им е посочено къде да си ги сложат“, уточни той в ефира на Би Ти Ви.


#Джон Кери #мерки за сигурност #забрани #ограничения #Юлий Абаджиев #Николай Радулов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници