НСО с мерки за сигурност за честването на Гергьовден

НСО с мерки за сигурност за честването на Гергьовден

ФБ/НСО

A A+ A++ A

На 6 май (събота), Деня на храбростта и празник на Българската армия, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в София, съобщиха от пресцентъра й.

От 10.00 часана пл. „Княз Александър I“ в столицата ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, след което ще се проведе тържествен парад.

Достъп на гражданите до зоната на събитието ще бъде осигуряван от 08.30 часа през пет пункта за проверка, организирани както следва:

  • при ул. „Съборна“ и ул. „Княз Александър I“;
  • при ул. „Съборна“ и ул. „Леге“;
  • на ул. „Дякон Игнатий“ и ул. „Аксаков“ (срещу Българската банка за развитие);
  • при югозападния ъгъл на сградата на Народното събрание (откъм пл. „Независимост“);
  • при ул. „Георги Бенковски“ и бул. „Цар Освободител“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

#НСО #мерки за сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »