Кристиано Роналдо спечели Златната топка за втора поредна година

Кристиано Роналдо спечели Златната топка за втора поредна година
A A+ A++ A

Кристиано Роналдо е носителят на Златната топка за 2014г. Той бе награден от Тиери Анри на официална церемония на ФИФА в Цюрих. 

“Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен, на своите съотборници и на президента на Реал Мадрид. Годината беше незабравима, а спечелените трофеи бяха наи-уникалното. Ще се опитвам да печеля повече трофеи и да стана още по-добър. Никога на съм очаквал, че ще спечеля тази награда за трети път.” - сподели португалецът.

Кристиано Роналдо беше един от 3-мата номинирани за престижната награда. През миналия сезон нападателят изведе Реал Мадрид до 10-ата титла в Шампионска лига. 

“Годината беше фантастична и спечелването на Шампионска лига беше най-хубавото.” сподели португалецът.

Лионел Меси беше вторият номиниран. Тази година четирикратният носител на Златната топка беше финалист на световното първенство с Аржентина. По време на церемонията видеозапис на треньорът на Барселона, Луис Енрике, бе показан на футболиста и опроверга всички слухове за скандали между двамата. Третият номиниран беше вратарят на Байерн Мюнхен и световен шампион с Германия - Мануел Нойер.

На церемонията беше обявен и отбора на 2014 година. Под рамката на вратата бе отредено да застане Мануел Нойер. За най-добри в защита бяха избрани Филип Лам, Серхио Рамос, Давид Луис и Тиаго Силва. В халфовата линия бяха поставени Анхел Ди Мария, Тони Кроос и Андрес Иниеста. Нападателното трио бе съставено от суперзвездите Ариен Робен, Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Златната топка при жените спечели Надин Кеслер. Представителката на Германия и Волфсбург получи повече гласове от опонентките си от САШ и Бразилия и използва повода да благодари на всичките си съотборници и треньори.

“Тази награда е много важна за мен. Благодаря на всички, защото без тях това нямаше да бъде възможно.” - заяви Кеслер

Йоаким Льов спечиели наградата за Най-добър треньор за 2014г. Той посвети приза си на своите играчи. Селекционерът на Германия, който това лято стана световен шампион отдаде благодарности и на всички негови колеги, които работят в страната и помагат за развитието на футболистите на клубно ниво. Льов завърши с поздравления за присъстващите в залата немски национали - Тони Кроос, Мануел Нойер и Филип Лам.

Хамес Родригес спечели наградата за най-красив гол за 2014г. С гола си за Колумбия на Мондиал 2014 в Бразилия той надви конкурентите си. Другите двама номинирани бяха Робин ван Перси и Стефани Роуч.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници