Панайот Велков е изключен от списъка на синдиците

Панайот Велков е изключен от списъка на синдиците
Снимка: www.paragraph22.bg
A A+ A++ A

Панайот Велков ще бъде изваден от списъка на синдиците по нареждане на правосъдния министър Христо Иванов. Велков беше временен синдик по делото за несъстоятелността на дъщерните дружества на френската компания "Белведере", назначен от съдията от Софийския градски съд Румяна Ченалова.

От Министерство на правосъдието съобщиха, че проверката на дейността на Панайот Велков е започнала след няколко сигнала до министъра на правосъдието по различни дела. Служебно министерството е проверило цялостната дейност на синдика по всички пет търговски дела (все в СГС), по които той е бил назначен. В хода на проверката са констатирани нарушения, допуснати от Панайот Велков като временен синдик, свързани с превишаване на правомощията му, неправомерно сключване на договори за сметка на дружествата-ответници от негова страна, при което те са натоварвани със значителна парична тежест, както и различни действия, с които по същество е затруднявал упражняването на търговската дейност на дружествата. 

Министерството на правосъдието започва поетапна проверка на дейността на всички синдици в България.

След изявлението на френския посланик, че по делото се прави опит за тайно присвояване на българските дружества на френския инвеститор с помощта на съда, Висшият съдебен съвет започна дисциплинарно производство срещу Ченалова, а инспекторатът на правосъдното министерство - срещу Панайот Велков.

#Панайот Велков #Велков #Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници