Експерт: САЩ отвориха арабския ад, да започнат да приемат бежанци

Експерт: САЩ отвориха арабския ад, да започнат да приемат бежанци
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ отвориха арабския ад и те също като Европа трябва да започнат да приемат бежанци. Това заяви експертът по сигурността Славчо Велков в студиото на Би Ти Ви.

„САЩ също трябва да поемат бежанци. Казваха им преди години да не нападат Ирак, защото ще се отвори арабският ад, но те не слушаха. Сега виждаме какво става. Щатите, наравно с Европа, е редно да понесе тежестта на потока от бежанци”, коментира Велков.

Експертът смята, че потокът от бежанци е аспект от световния ред.

„Интересно впечатление ми направи изказването на Никола Саркози, който предложи в периферията на Европа – в България и Сърбия, да се създадат временно буферни зони за бежанци, за де не могат да влизат без проблеми в Европа. Реално той не ни брои за част от Европа”, коментира Велков.

В последните седмици все повече експерти по геополитика и сигурност настояват САЩ да поемат своята отговорност за кризата с бежанците.

Преди години тогавашният френски  президент Жак Ширак предупреди Джордж Уокър Буш, че ако САЩ атакуват Ирак, ще объркат всички крехки регионални равновесия между сунитския и шиитския свят. Това ще отвори пътя за разрушаването на Ирак, което вече започна с фактическата автономия на Иракски Кюрдистан.

#Славчо Велков #Велков #САЩ #бежанци #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"