Колко време ще ви отнеме да наредите гигантски куб на Рубик? (видео)

Колко време ще ви отнеме да наредите гигантски куб на Рубик? (видео)
A A+ A++ A

Енигми, главоблъсканици, загадки...хората обичат да занимават съзнанието си с логически задачи. Една от най-популярните е именнно Кубчето на Рубик. То е изобретено през 1974 година от унгарския скулптор и професор по архитектура Ерньо Рубик.

От тогава до ден днешен забавният куб набира все по-голяма популярност, а с това и разновидности.

Най-разпространените кубчета на Рубик са във формат 3х3х3, но съществуват и по-големите варианти – 4х4х4 или 5х5х5. Едно е сигурно, колкото по-голяма става играчката, толкова по-трудно се нарежда.

Така ако на човек му отнема приблизително няколко минути, за да нареди най-разпространения вариант, то за най-голямото кубче може би са необходими дори няколко дни?!

17x17х17 всъщност е най-големият физически куб. Кенет Брандън, който има собсвтен канал в Youtube показва нагледно как се реди гигантският куб на Рубик и то така, че изглежда все едно е детска игра.

За да нареди големия куб, той се е борил по няколко часа в продължение на пет дни, но завършва с пълен успех. В кайна сметка Брандън постига общо време от малко над 7 часа и половина, за да завърши тази задача.

Всъщност това е доста добро постижение, като се има предвид че броят на възможностите е 6,69 по 10 на степен 1054.

Вие как смятате, ще се справите ли по-добре?

#загадка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници