Цената на бензина в САЩ най-ниска от 2009 г. насам

Цената на бензина в САЩ най-ниска от 2009 г. насам
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цената на бензина в САЩ достигна най-ниски стойности от 2009 г. насам. През последните три седмици стойностите, на които се търгува горивото, са паднали с около 27 цента, а сега средно за страната са 2,20 долара за галон (около 58 цента за 1 литър) бензин от масовия клас. В сравнение със същия период на миналата година галон от този бензин струва с 1,14 долара по-малко.

Бензинът е най-скъп в Сан Франциско, щата Калифорния (2,66 долара за 1 галон), а най-евтин - в Албукерке, Ню Мексико (1,76 долара за 1 галон).

Според анализатори, спадът в цените на бензина в САЩ е пряко свързано с намалението на цената на петрола на световните пазари. Като причина за спада се сочи главно по-слабото търсене за "черно злато" и свръхпредлагането.

През последните три седмици суровият петрол на борсата в Ню Йорк спадна с 14%. Миналия петък, когато беше последният ден за търговия с фючърсни договори за доставка на "черното злато" през февруари, един барел се търгуваше за 48,36 долара за барел.

Експерти смятат, че спадът в цените на бензина на дребно в САЩ през следващите седмици ще продължи поради възможно по-нататъшно намаляване на цените на петрола. Въпреки това, темпът на спад в цените на горивата се очаква да се забави.

#бензин #цена #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници