Ислямска държава заяви, че поема отговорност за нападенията в Париж

Ислямска държава заяви, че поема отговорност за нападенията в Париж
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ислямска държава заяви, че стои зад атентатите в Париж, при които загинаха 17 души. Представител на терористичната групировка е поел отговорност за кървавите нападения, става ясно от разпространено видео.

В него пчлен на групировката се представя за Амеди Кулибали и признава, че именно екстремистите стоят зад нападението над редакцията и другите кървави бани във френската столица, съобщава "Монд".

Мъжът, който говори пред камера, казва, че е действал срещу полицията, а текст, прикачен към картината го идентифицира като Амеди Кулибали и уточнява, че той е убил една полицайка в Монруж и е извършил в петък нападението срещу хранителния магазин кашер в източната част на Париж.

"Успяваме да се синхронизираме, за да излезем едновременно", добавя мъжът, след като говори за нападението срещу "Шарли ебдо", извършено в сряда от братята Куаши.

Амеди Кулибали бе застрелян в петък от полицаите.

Днес в Париж е организиран "Марш на солидарността" в памет на 17-те жертви на джихадистките атаки, които през последните дни потопиха Франция в скръб.

В марша ще участват много от световните лидери. Вчера по улиците на Франция над 700 000 души дефилираха при спонтанни манифестации. 5500 полицаи и войници са мобилизирани за да осигурят безопасността на днешната историческа манифестация.

#ислямска държава #отговорност #атентат #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници