Мюсюлманите във Франция осъдиха джихадистите

Мюсюлманите във Франция осъдиха джихадистите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френски имами осъдиха чрез молитви насилието, извършено в името на исляма във Франция. Те заявиха, че петмилионното мюсюлманско малцинство в страната се дистанцира от джихадистите.

"Ние отхвърляме отвратителните престъпления на терористите, застрашаващи нашето желание да живеем заедно", каза Далил Буакьор, имамът на Голямата джамия на Париж, цитиран от АФП.

Буакьор покани всички мюсюлмани във Франция да вземат участие в планираното за неделя международно шествие в памет на жертвите на атентатите.

Този призив присъстваше и молитвите в почти всички 2 300 джамии в цяла Франция.

Двамата братя Саид и Шeриф Куаши, заподозрени за нападението срещу "Шарли ебдо" бяха убити при операция на специалните части в петък. Спецполицаите щурмуваха печатницата в индустриалната зона Дамартен-ан-Гоел североизточно от Париж, в която се намираха заподозрените за кървавия атентат срещу редакцията на списанието.

Преди да бъдат застреляни от силите на реда Саид и Шериф Куаши излезли от печатницата, стреляйки по полицаите. Един от служителите е ранен при щурма.

Припомняме, че братята Саид и Шериф Куаши, заподозрени в разстрела на 12 души в редакцията на "Шарли ебдо", се укриваха в печатница в град Дамартен-ан-Гоел, разположена на 50 км северно от Париж.

#Франция #атентат #Париж #Шарли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници