"Ислямска държава": Джихадистите в "Шарли ебдо" са герои!

"Ислямска държава": Джихадистите в "Шарли ебдо" са герои!
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Радиото на радикалната групировка "Ислямска държава" се произнесе за кървавия атентат на седми януари в редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо" в Париж. То обяви извършителите на атаката за "герои".

"Джихадистки герои са убили 12 журналисти, които са работили за френското списание "Шарли ебдо" и са ранили още 10, за да отмъстят за пророка (Мохамед)" се казва в изявление по радиото "Ал Баян".

АФП посочва, че само осем журналисти загинаха в кървавата атака от сряда. Двама от другите четирима души са били полицаи. Френската полиция съобщи имената на двамата полицаи, убити при нападението - единият от тях е 42-годишният мюсюлманин Ахмед Мерабет, съобщава The Independent. Другият убит от терористите полицай е личният охранител на редактора на списанието Стефан Шарбонер – Франк Бринсоларо.

Междувременно, МВР на Франция съобщи, че 88 000 души участват в издирването на нападателите на над редакцията на френското сатирично списание „Шарли ебдо”. Това включва 50 000 полицаи, 5000 служители на специалните части на полицията, 32 000 служители на жандармерията и 1150 войници

#ислямска държава #Шарли #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници