Някои щати на Америка са сковани от студ, други - с рекордни жеги

Някои щати на Америка са сковани от студ, други - с рекордни жеги
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В много от Съединените американски щати и на днешния четвъртък бяха отчетени минусови температури заради мразовит въздушен фронт. В много райони в щатите на юг, североизток и в Средния запад властите отложиха подновяването на учебните занятия след празниците.

В някои градове са разкрити специални центрове, където хората, лишени от отопление, могат да се сгреят. На места в Ню Джърси на органите на реда е наредено да издирват бездомни и да ги откарват в убежища. Около Хънтсвил, Алабама, където има около 15 палаткови лагера, се раздават одеяла на желаещите.

В сряда двама души изгубиха живота си и над 20 бяха ранени във верижна катастрофа с участието на 18 автомобила на междущатско шосе в Пенсилвания. В западната част на щата Ню Йорк, в град Бъфало, падна 30-сантиметрова снежна покривка. Припомняме, че през ноември същият район бе затрупан с рекордния сняг с дебелина 213 см.

Същевременно на югозапад се радват на необичайно топло време. Във Финикс, Аризона, в четвъртък бе измерена температура от 26,6 градуса над нулата, което е рекорд за периода след 1948 г.

#сняг #САЩ #Аризона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници