Преводачът Мажд Алгафари: България подпомага трафикантите като връща бежанци

Преводачът Мажд Алгафари: България подпомага трафикантите като връща бежанци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С политиката си за изтласкване на имигрантите от границата България подпомага трафика на хора, коментира преводачът от арабски Мажд Алгафари пред Би Ти Ви.

„Като не ги пускаме по нормален начин, само ги връщаме назад към трафикантите. С оградата по границата уж ги насочваме към контролнопропусквателните пунктове. Този човек няма как да мине през турското КПП, защото турските власти няма да пуснат към България човек, който няма виза. Тогава той се връща в Истанбул, плаща 3000 евро на трафиканта и пак минава”, обясни преводачът, който е от сирийски произход и работи с имигранти на границата повече от година.

Според него, българските служби вече са по-внимателни при работа с бежанци.

„Нашите служби може би не са подготвени, но през последната година станаха много по-внимателни в работата си с бежанците, които влизат. Ето алжирецът Аладин от миналата година, който намушка момиче в центъра на София. Първата стъпка е, че човекът е дошъл тук без никакви пари и няма друг начин. Утре, когато му предложат пари, за да отиде да се бие за „Ислямска държава” или да извърши престъпление тук, той ще го направи”, коментира преводачът.

По-рано в сряда премиерът Бойко Борисов коментира, че България спазва стриктно задълженията си по отношение на бежанците. Въпросът е, че те трябва да преминават през официалните контролни пропускателни пунктове, за да можем да се погрижим за тях по най-добрия начин.

Борисов подчерта, че кабинетът никога не е обсъждал вариант армията да бъде изпратена на границата, а само различни начини за оказване на логистична подкрепа на служителите на МВР.

България спазва стриктно задълженията си по отношение на бежанците. Въпросът е, че те трябва да преминават през официалните контролни пропускателни пунктове, за да можем да се погрижим за тях по най-добрия начин, заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседание на Министерски съвет.

Борисов подчерта, че кабинетът никога не е обсъждал вариант армията да бъде изпратена на границата, а само различни начини за оказване на логистична подкрепа на служителите на МВР.

- See more at: http://novinite.bg/articles/85655/Bojko-Borisov-Nyama-variant-za-izprashtane-na-armiyata-na-granicata#sthash.oppzB61W.dpuf

 

#Мажд Алгафари #ислямска държава #бежанци #Бойко Борисов #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници